Badrumsrenovering i [post_title]

Wasa Badrum genomför allt från mindre renoveringar hos privatpersoner till totalrenoveringar för bostadsrättsföreningar eller företag. Vi bygger med trygghet. Ring oss om ni behöver renovera  badrum i [post_title].

Skicka Snabboffert:

  Kompetens

  Vi ställer höga krav på kompetens och kvalité. Därför har vi alla nödvändiga certifieringar vår bransch kräver.

  Försäkring

  Vi har företagsförsäkring med ansvarsförsäkring hos Trygg Hansa – försäkrat upp till 10 miljoner.

  Referenser

  Sök gärna upp oss på Trustpilot eller Eniro där nöjda kunder har lämnat omdömen. 

  Badrumsrenovering [post_title]

  Planerar du ett nytt badrum eller ny tvättstuga?
  Välkommen att kontakta oss för ett gratis hembesök och offert. Vi har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar i [post_title] och renoveringar i andra våtrum. Arbetet utförs alltid med totalentreprenad vilket innebär att vi tar ansvaret för hela badrumsrenoveringen – från planering till garanti.

  Vad påverkar priset?

  Materialval

  Kakel och klinkers kan kosta 150 kr per kvadratmeter – men även 1500 kr. Vad kakel och klinkers kostar påverkar därmed slutpriset relativt mycket. Ett alternativ kan vara att välja plastmatta istället men då får man räkna med kortare livslängd på badrummet.

  Porslinval

  De flesta byter ut toalett, handfat och eventuellt badkar när badrummet ändå ”uppgraderas”. Även här finns det flera olika prisklasser att välja mellan.

  Storlek

  Den mest avgörande faktorn är storleken. Både utifrån materialåtgång och tidsåtgång.

  Komplexitet

  Är det mönsterpassning på kaklet? Ska mosaik sättas upp på en mindre del av väggen? Är det många skrymslen och vinklar eller mest raka och plana väggar? Detta är något som hantverkarna kollar på när de ser på badrummet och därefter ger offert.

  Köksrenovering & köksmontering i [post_title]

  • Byta luckor?
  • Total köksrenovering?
  • Köksmontering?

  Kontakta oss – Gratis hembesök i [post_title] – Offert som gäller i 6 månader

  Vi erbjuder totalentreprenad vid köksrenovering och köksmontering i [post_title]. Vi kan alltså ta ansvar för hela arbetet oavsett vilka yrkesgrupper som måste involveras. Du har kontakt med samma projektledare genom renoveringen och vi ger självklart garanti på både arbete och material.

  Köksrenovering – eller bara nya luckor?

  Många utgår från att en hel köksrenovering behöver genomföras när köket känns slitet och ny funktion önskas. Är det ett äldre kök är det nästan alltid bästa alternativet då stommarna behöver bytas ut för att uppfylla dagens branschregler. Men ibland kan det räcka med att byta luckor eller enbart delar av köket. Vi hjälper dig att välja rätt.

  • Gratis hembesök

  Boka in ett gratis hembesök då vi tillsammans kan diskutera kring olika lösningar utifrån förutsättningarna i ditt kök. Ser vi att olika alternativ är möjliga förklarar vi fördelar och nackdelar med de olika alternativen.

  • Offert

  Vad kostar en köksrenovering? Hur mycket billigare blir det med att bara byta luckor och skåp? Finns olika alternativ ger vi även offert på dessa. Därmed ser du snabbt hur mycket det kostar och kan välja utifrån prisnivå och de olika fördelar.

  Nyproduktion

  Ska köksmontering ske i ett nybyggt hus eller köket totalrenoveras och ändras i utseende och funktion? Vi hjälper till med allt från inspiration och planering till utförande.

  Tips! – Besök flera återförsäljare av kök och köksinredning i [post_title] för att känna på, testa och se på olika lösningar. När du bestämt dig vad du vill ha kan inköpslista sparas i butiken. Vi kan sedan köpa in och frakta allt till er när det är dags.

  Köksrenovering

  Att renovera delar av köket kan vara billigare än att sätta in ett helt nytt. Kanske behöver bara vissa delar bytas ut för att skapa bättre funktion. Berätta för oss vilket behov ni har så kan vi rita upp och förklara olika lösningar.

  Tips! – Ta er tid och fundera över vilka behoven är. Önskas mer förvaring, tillgänglighet eller plats för fler köksmaskiner? Tänk långsiktigt utifrån dagens och framtidens behov.

  Byta köksluckor

  Det billigaste sättet att ”uppgradera köket” är att bara byta köksluckor. Det gör större skillnad än vad många tror. Kanske ska det kombineras med ny köksskiva?

  Tips! – Via 3D-program kan du bygga upp ditt nuvarande kök och testa med olika färger, nyanser och former. Du kan även beställa ”provluckor” av oss för att se hur det skulle bli på plats.

  Vad kostar det?

  Kontakta oss för fri offert på köksrenovering eller köksmontering i [post_title]. Hur mycket det kostar är omöjligt att säga utan att vi först sett förutsättningarna, kökets storlek och vad som behöver göras.

  Prisexempel:

  Köksrenovering sker på ett ”normalstort” kök där vitvaror, köksbänk och annat material köps in via våra kanaler. Totalpriset hamnar på ca 100 000 kr efter ROT-avdrag. Detta är då fördelat med ungefär 50 000 kr för arbetet (efter ROT) och 50 000 kr för inredningen.

  Prisexemplet ska enbart ses som ett riktmärke! Genom att köpa mer exklusiv inredning, om köket är större eller om arbetet är extra komplext kan priset bli högre. Samtidigt kan priset pressas genom att billigare inredning köps in eller att man själv river ut gamla köket.

  Vi har renoverat kök för under 40 000 kr – men även för över 300 000 kr. Allt beror på vad kunden önskar för tjänster och inredning.

  Tips när du vill renovera badrum i [post_title]

  Planerar du att renovera badrum [post_title] eller annat våtrum?

  Här följer våra bästa tips på vägen.

  Ta tid för inspiration

  Det finns flera butiker runt om i [post_title] som har ”showroom” med kakel och klinkers. Här finns kunnig personal att fråga, kataloger att hämta och priser att jämföra. Men glöm inte inredningstidningarna eller varför inte gå på visningar när hus i närheten är ute för försäljning?

  Ta dig tid för inspiration – ett badrum renoveras generellt bara en gång per generation.

  Se till att få våtrumsintyg

  Fråga alltid om företaget ger våtrumsintyg efter att arbetet är slutfört. Det är ett intyg som påvisar material och arbetssätt och som därmed garanterar att allt utförts fackmannamässigt korrekt. Intyget bör visas för mäklare vid försäljning som ett bevis på vilket företag som utfört arbetet, när det utfördes samt att det skett enligt gällande branschregler.

  Vill du ha hjälp med att renovera badrum i [post_title]?  Hör av dig för gratis hembesök och offert

  Anlita rätt hanverkare

  Det finns många renoveringar som kan utföras på egen hand. Men det gäller inte för renoveringar i våtrum. Här krävs det kompetens, rätt material och rätt arbetssätt. Du får göra renoveringen själv – men det innebär en betydligt större risk att fuktskador uppkommer. Skulle det visa sig att du inte utfört arbetet fackmannamässigt korrekt kan även försäkringsbolaget minska ersättningsbeloppet.

  Välj rätt hantverkare:

  1. Kontrollera GVK-auktorisation. Det betyder att plattsättarna har rätt kompetens.
  2. Kontrollera Säker Vatten-auktorisation. Det betyder att VVS-företagen har rätt kompetens.
  3. Kontrollera att de inte är med på Råd & Röns ”Svarta Lista”.
  4. Acceptera enbart skriftliga offerter. Det är enda sättet att kunna bevisa vad som sagts.
  5. Acceptera enbart betalning via faktura i efterskott.

  Totalrenovering & Totalentreprenad [post_title]

  Vi utför både totalentreprenad och totalrenovering / helrenovering – men vad är skillnaden?

  Totalentrepenad – allt från samma aktör

  Totalentreprenad innebär att du har kontakt med ett enda företag – oavsett vad som ska ske inom renoveringen. Vi tar alltså hela ansvaret och samordnar elektriker, murare, snickare och andra hantverkare. En enklare och smidigare lösning mot att själv anlita en rad olika hantverksgrupper.

  • Ett kontrakt

  Du skriver enbart kontrakt med oss och vi förbinder oss då att hjälpa till med allt från projektering och inköp av material till att utföra arbetet. Arbetet utförs främst av våra egna hantverkare men behövs expertis inom något specifikt område, där vi inte har kunskap, kontaktas relevanta företag. Men oavsett om externa företag anlitas så är behöver inte ytterligare kontrakt skrivas.

  • En kontaktperson

  Under en totalentreprenad i [post_title] utses en projektledare som håller i alla trådar. Det är den personen du kontaktar oavsett vilka frågor som uppkommer.

  • En faktura

  När arbetet är utfört får du en faktura på allt arbete och material. Här specificeras även ROT-avdraget. Även om det varit flera företag involverade i projektet så är det alltså vi som fakturerar och står för garantin.

  • En garanti

  Om du själv kontaktar flera olika hantverkare kommer du få olika företag som står för garanti på utfört arbete. Det kan i vissa fall till skapa frågor kring ansvarsfördelning och vems garanti som gäller. Med totalentreprenad står vi för hela garantin – på allt arbete samt de produkter som köpts via oss.

  Totalrenovering

  Totalrenovering en komplett renovering av ett rum, flera rum eller en hel bostad. Har du köpt en äldre lägenhet som behöver renoveras för att nå upp till dagens byggstandard? Då är det en totalrenovering som bokas. Exempel är:

  • Från villa till hyresrätt

  Ett exempel på en totalrenovering vi genomfört är när en större villa skulle byggas om till flera mindre hyresrätter. Varje hyresgäst behövde därmed egen toalett och kök samtidigt som både entré och tvättstuga byggdes om. En byggnad som därmed fick helt ny funktion.

  • Enstaka rum

  Det är främst vid renovering av badrum eller kök som vi talar om totalrenovering. Det innebär därmed att inredning, väggar, tak och stommar tas bort. Nu finns förutsättningar att bygga upp rummen utifrån dagens branschregler och de funktioner som kunden vill ha. Totalrenovering skiljer sig därmed mot enklare renoveringar där ”lagning och förbättring” sker.

  • Gamla hus – för större säkerhet

  Dagens branschregler ställer betydligt större krav på säkerhet och kvalité än reglerna från 50- och 60-talet. En del totalrenoveringar handlar därmed om att bevara känslan i det äldre huset men samtidigt skapa ett säkrare boende. Det kan gälla allt från våtrumsspärr, brunnar, el-dragning och uppvärmning.

  Helrenovering i [post_title]

  Helrenovering och totalrenovering är samma sak. Att hela rum eller hela lägenheter renoveras totalt. I korthet innebär det alltså att vi tar bort väggar, inredning och annat som inte är bärande och utför sedan renovering i [post_title] utifrån kundens önskemål.

  Begreppen används något olika hos olika byggföretag. Det viktigaste är inte vad renoveringen kallas – utan att du anlitar ett företag som du kan lita på, ger god service och ett bra pris. Välkommen att kontakta oss för totalentreprenad, totalrenovering eller helrenovering…