Totalrenovering Malmö

Hjälp med all typ av renovering i Malmö

Vi utför både totalentreprenad och totalrenovering / helrenovering – men vad är skillnaden?

Totalentrepenad – allt från samma aktör

Totalentreprenad innebär att du har kontakt med ett enda företag – oavsett vad som ska ske inom renoveringen. Vi tar alltså hela ansvaret och samordnar elektriker, murare, snickare och andra hantverkare. En enklare och smidigare lösning mot att själv anlita en rad olika hantverksgrupper.

 • Ett kontrakt

Du skriver enbart kontrakt med oss och vi förbinder oss då att hjälpa till med allt från projektering och inköp av material till att utföra arbetet. Arbetet utförs främst av våra egna hantverkare men behövs expertis inom något specifikt område, där vi inte har kunskap, kontaktas relevanta företag. Men oavsett om externa företag anlitas så är behöver inte ytterligare kontrakt skrivas.

 • En kontaktperson

Under en totalentreprenad i Malmö utses en projektledare som håller i alla trådar. Det är den personen du kontaktar oavsett vilka frågor som uppkommer.

 • En faktura

När arbetet är utfört får du en faktura på allt arbete och material. Här specificeras även ROT-avdraget. Även om det varit flera företag involverade i projektet så är det alltså vi som fakturerar och står för garantin.

 • En garanti

Om du själv kontaktar flera olika hantverkare kommer du få olika företag som står för garanti på utfört arbete. Det kan i vissa fall till skapa frågor kring ansvarsfördelning och vems garanti som gäller. Med totalentreprenad står vi för hela garantin – på allt arbete samt de produkter som köpts via oss.

Totalrenovering

Totalrenovering en komplett renovering av ett rum, flera rum eller en hel bostad. Har du köpt en äldre lägenhet som behöver renoveras för att nå upp till dagens byggstandard? Då är det en totalrenovering som bokas. Exempel är:

 • Från villa till hyresrätt

Ett exempel på en totalrenovering vi genomfört är när en större villa skulle byggas om till flera mindre hyresrätter. Varje hyresgäst behövde därmed egen toalett och kök samtidigt som både entré och tvättstuga byggdes om. En byggnad som därmed fick helt ny funktion.

 • Enstaka rum

Det är främst vid renovering av badrum eller kök som vi talar om totalrenovering. Det innebär därmed att inredning, väggar, tak och stommar tas bort. Nu finns förutsättningar att bygga upp rummen utifrån dagens branschregler och de funktioner som kunden vill ha. Totalrenovering skiljer sig därmed mot enklare renoveringar där ”lagning och förbättring” sker.

 • Gamla hus – för större säkerhet

Dagens branschregler ställer betydligt större krav på säkerhet och kvalité än reglerna från 50- och 60-talet. En del totalrenoveringar handlar därmed om att bevara känslan i det äldre huset men samtidigt skapa ett säkrare boende. Det kan gälla allt från våtrumsspärr, brunnar, el-dragning och uppvärmning.

Helrenovering

Helrenovering och totalrenovering är samma sak. Att hela rum eller hela lägenheter renoveras totalt. I korthet innebär det alltså att vi tar bort väggar, inredning och annat som inte är bärande och utför sedan renovering i Malmö utifrån kundens önskemål.

Begreppen används något olika hos olika byggföretag. Det viktigaste är inte vad renoveringen kallas – utan att du anlitar ett företag som du kan lita på, ger god service och ett bra pris. Välkommen att kontakta oss för totalentreprenad, totalrenovering eller helrenovering…

100 % Trygget

 • Erfarenhet sedan 1998
 • Auktoriserat PER-företag
 • 10 års garanti
 • Auktoriserad via Säker Vatten
 • Ansvarsförsäkring på 10 miljoner
 • Över 900 badrumsrumsrenoveringar i Malmö
Kontakta oss

Stensjögatan 46, 217 65 Malmö

Öppettider: 07.00 - 19.00